Startade eget och vann en monter!


Cotton & Steel charmade oss på Bomässan med sin personliga livsstilsbutik och blev det nystartade företag som i år vann en monter på mässan!

– Det känns jätteroligt och lite nervöst, säger Petra Edlander som driver Cotton & Steel. Jag har stått på mässor tidigare men då åt en arbetsgivare, nu får jag stå helt själv och bestämma allt helt själv, så det är lite extra pirrigt men jag ser fram emot det och det är en superchans att få synas. Jag är väldigt glad och tacksam!

Bomässans tävling riktade sig mot nystartade företag från 2016 som fick tävla om en monter. Vår vinnare Petra slog upp dörrarna till livsstilsbutiken Cotton & Steel förra sommaren och den har redan väckt uppmärksamhet för sin unika stil.
– Vi har inredning, kläder, skor, lite smycken – allt som tillhör en skön livsstil, säger Petra som redan från start visste att hon ville sticka ut och vara lite udda.

När du stiger in i butiken möts du av skön musik från 1920–30-talet, kanske lite Frank Sinatra eller Duke Ellington. Här är det inrett med röda sammetssoffor, en tramporgel, höga hattar och murriga färger.
– Folk säger att det känns lite som att komma in i en annan tid, en tid som varit eller som inte äns funnits. Det måste upplevas! säger Petra.

Vill du få ett smakprov ska du besöka montern som kommer inredas i samma anda.
– Jag vill ha med mig allt, men jag måste ju tänka på att butiken ska vara öppen också så det skulle bli lite tomt, säger hon.

Vad är det mest udda du har i butiken just nu?
– Det som jag tycker sticker ut och som jag helst inte vill sälja är en gammal dykarhjälm. Jag har även ropat in en trattgrammofon nyligen på en auktion. För mig är det viktigt med samarbeten och jag har genom ett samarbete med en kille i Gävle fått in en ”one of a kind” bokhylla gjord av ett gammalt gitarrfodral med sammet i botten.

Hur ser framtidsdrömmen ut för Cotton & Steel?
– Jag vill ju såklart utveckla verksamheten så att jag kan anställa och därmed få mer tid till att handplocka inredningen och verkligen hitta de där juvelerna. Sedan är det många som frågar om butiken ingår i en kedja, just för att allt är väldigt genomtänkt och dom undrar om jag verkligen kommit på allt själv. Jag säger inget ännu, men vem vet det kanske blir en filial i andra städer. Det är självklart en dröm.