Så får du ditt tak att hålla livet ut – helt miljövänligt


Mossa och alger kan vara förödande för ditt tak. Men att byta ut ett helt tak är ingen billig historia. Därför gäller det att agera förebyggande. Hur ser du till att ditt tak mår så bra som möjligt så länge som möjligt? Det vet takexperten Fredrik Niklazzon från MP Taktvätt. 

Fredrik och hans team jobbar dagligen med att tvätta kunders tak. Metoden de använder heter Betsilmetoden och gör taket både tätt och fritt från mossa och andra angrepp 

– Att tvätta sitt tak i förebyggande syfte kostar bara en bråkdel av vad det kostar att lägga ett helt nytt. Vi använder dessutom en metod som gör att du bara behöver anlita oss en gång, sedan håller det taket fritt från mossa, lav och alger livet ut, förklarar Fredrik. 

Metoden som bara behöver användas en gång

Betsil är ett betongimpregneringsmedel som är testat av CBI Betong institutet och består av en serie helt miljövänliga produkter. Medlet reagerar med takpannans kalmolekyler och bildar kristaller i alla små sprickor och porer som finns. Kristallerna tätar och försluter utan att för den delen hindra taket från att andas. 

– På grund av att det här är en kemisk reaktion så är effekten permanent. Produkterna innehåller trots det inte några gifter eller brandfarliga ämnen. Det är därför även en helt miljövänlig behandling, säger Fredrik. 

Förutom tak kan Betsilmetoden även användas för att tvätta rent och skydda marksten och betonggolv. Det är även en effektiv metod för att göra garagegolvet fritt från betongdamm samtidigt som det gör golvet mer lättstädat. 

– Vissa anlitar oss för att till exempel få en ren och snygg garageuppfart, gårdsplan, eller trädgårdsgång. 

MP Taktvätt har sitt huvudkontor i Karlstad men jobbar över hela regionen. På Bomässan kommer du kunna möta dem i deras monter för att ställa frågor och ta del av deras mässerbjudande. 

– Ett funktionellt och rent tak är en investering, oavsett om du tänker bo kvar i ditt hus, eller vill snygga till det innan försäljning, avslutar Fredrik. 

Du träffar MP Takvätt i monter E03.