Så lagar du Tinas Farrobowl


Tina Nordström gästar tre av årets Bomässor och bjuder på härlig matlagning! Är du sugen på något ”jättegott” och samtidigt nyttigt redan ikväll? Då ska du prova Tina Nordströms fantastiska Farrobowl med ingefära, avokado och mynta.

Ingridienser

4 portioner
500 g kyckling
1 broccoli
1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ msk hel kummin eller ½ tsk malen 3 dl vatten
smör till stekning
salt och svartpeppar ur kvarn


Limesås
¾ dl olivolja
1 msk honung saften från 2 lime
salt och svartpeppar ur kvarn


Till servering
kokt farro till 4 portioner 2 avokador
1 burk inlagd ingefära (gari) eller kålrot 1 ask färska böngroddar, 180 g
4 äggulor
1 kruka färsk mynta 2 lime att pressa över”

Gör så här

Dela filéerna i två bitar var. Skär broccolin i buketter. Fräs lök och vitlök i lite smör i en stek- panna tillsammans med kummin. Tillsätt broccoli och kyckling samt vattnet. Lägg på ett lock och låt kycklingen bräsera i cirka 10 minuter.

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

Dela och kärna ur avokadon. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.

Bottna fyra skålar med farro och lägg sedan i allt annat. Toppa med sås, en rå äggula och lite mynta.

Pressa över limesaft och salta och peppra.