Skapa dina egna blomsterdekorationer till jul


Amaryllis, Julstjärna, Azalea och Hyacint. Visst är det fint att fylla hemmet
med juliga blommor redan till advent! Men hur får du dem att hålla sig fräscha hela vägen fram till julafton? Och hur kombinerar du dem på bästa sätt? Möt floristen Malin Westerlind från Åstorp Gårds handelsträdgård som kommer att finnas på plats under Bomässan för att ge sina bästa tips.

Missa inte Malins inspirerande föredrag på fredag kl. 16.30 och söndag kl. 12.00.

– Jag kommer bland annat att hålla ett föredrag om hur du tar hand om de vanligaste julblommorna, berätta historien bakom till exempel julstjärnan och så kommer jag förstås även att visa hur du kan kombinera olika växter för att skapa dina egna blommiga juldekorationer, berättar Malin.

En klassisk juldekoration är till exempel att kombinera en röd julstjärna med en vit hyacint och lite murgröna. Men vad händer om du byter ut den vita hyacinten mot till exempel en rosa? Eller om du blandar in lite klassiska snittblommor i arrangemanget?

– Det här kommer jag att visa på scenen så att man verkligen ser vad som händer i färg och form om man bara ändrar lite i de annars ganska klassiska kombinationerna. Kanske vill man ha ett helt vitt arrangemang? Eller vad händer när man sätter dit en stor rosett? Och en annan viktig fråga: vad bör man tänka på om man är doftkänslig?

Om du missar Malins föredrag hittar du henne i Åstorp Gårds monter. Där kommer du både kunna få personliga tips och råd och även kunna köpa hem växterna direkt.