Solen i fokus på mässan!


Är du en av alla som börjat fundera på solenergi och vilka möjligheter som finns i solens strålar? Då bör du absolut passa på och göra ett besök på Bomässan i Novab Arena där du får massor av tips från flera olika experter.

Under helgen har vi flera intressanta föredrag som du kan lyssna på

Fredag 13:30 Hugo Franzén, Franzén Energiteknik
Solceller är på frammarsch och el från solen blir mer och mer populärt. Att investera i en solanläggning på sitt tak är ofta en god affär, men hur gör man för att få in en bra offert? Solenergikonsult Hugo Franzén kommer guida oss i hur man som privatperson går till väga för att skaffa sig en solelanläggning och vad man ska tänka på för att göra ett bra köp.

Fredag 14:00 Christoffer Löfquist, försäljningschef Midsummer
Flexibla tunnfilmssolpaneler är både böjbara och betydligt lättare i vikt än konventionella solpaneler, vilket möjliggör många nya applikationer. Från byggnader som inte klarar tyngden av tyngre paneler till integration i byggnadsmaterial och fordon. Christoffer Löfquist från Midsummer berättar om hur tunnfilmstekniken gör solceller möjliga på platser där du inte trodde att de vara möjligt.

Fredag 14:20 Helene Jonsson, marknadschef Solvillor
Takintegrerade solceller har många fördelar, och lämpar sig särskilt väl vid nybyggnation då de helt ersätter traditionellt taktäckningsmaterial.  När solcellsanläggningen blir större blir anläggningen också mer kostnadseffektiv. Helena Jonsson berättar om Solvillor som är en av Sveriges klimatsmartaste villor och även definieras som plusenergihus – hus som producerar mer el än vad de gör av med på årsbasis. Tack vare det stora elöverskottet gör man inte nytta bara för miljön, utan även den egna plånboken.

Lördag 13:00 och söndag 12:00 Peter Svensson, Solsystem
Skaffa solel – lättare än du tror. Det är lätt att förstå att så många vill installera solpaneler. Genom att installera solpaneler på din egen fastighet gör du en varaktig insats för miljön. Dessutom är det en bra ekonomisk investering. Tips och inspiration med Peter Svensson från Solsystem.