Solenergi med Solkraft


Välj en grönare framtid och satsa på solen! På mässan möter du Solkraft EMK AB som berättar om sina kundanpassade helhetslösningar för solpaneler.

– Med solpaneler slipper du underhållskostnader och det är oerhört klimatsmart jämfört med andra produkter. Beroende på anläggningens storlek är återbetalningstiden mellan 8–12 år med dagens elpriser och anläggningen har en livslängd på 30–35 år, säger Stefan Larsson på Solkraft EMK.

Solkraft EMK erbjuder helhetslösningar, från ett första gratis hembesök till installation.
– Vi tar hand om kunden. Den personliga servicen är en av våra viktigaste byggstenar, säger Stefan. Vi åker först ut och ser vilka förutsättningar som finns för att sätta upp solpaneler på fastigheten, det kan vara både på taket eller marken. Vi kollar så att man inte sätter för stora anläggningar utan att de är anpassade till den egna förbrukningen och gör en kalkyl på vad du kan spara.

Solkrafts certifierade energikonsulter slussar dig sedan vidare genom alla kontakter med ditt elnätsföretag och hjälper dig dessutom med allt från ansökan om ROT-avdrag till investeringsstöd och elcertifikat. För dig som funderar på solenergi kan det nu vara ett perfekt tillfälle då staten under 2017–2019 har avsatt 390 miljoner kronor per år i investeringsstöd bara för solpaneler.
– Som privatperson får du 20 procent tillbaka på den totala kostnaden och som företag 30 procent, säger Stefan.

Solkraft EMK är en helt oberoende aktör och arbetar med två av Skandinaviens största solenergi-grossister. Hittills har företaget installerat cirka 150 anläggningar runt om i Sverige.

Hur ser intresset ut, har det ökat?
– Oh ja, från det att vi började för drygt 2 år sedan är medvetenheten ute hos kund mycket högre, folk kan mer om de olika typerna av system och oftast vad som skulle passa på deras fastighet.