Solel – Sveriges främsta expert ger råd


Solenergi och solceller har aldrig varit så populärt som nu. Lars Andrén har ägnat sitt yrkesverksamma liv åt solenergi, både som författare och föreläsare. På Bomässan 30 september kommer han att hålla en föreläsning om ämnet så vi passade på att ta tempen.

Hur dyr är elen i framtiden? Lyssna till Lars föreläsning om alternativa energikällor på söndag kl. 12.00 och ställ gärna dina egna frågor till experten!

 

Passa på och får råd av Sveriges främsta expert inom solel på Bomässan

 

Hej Lars! Varför är solel så mycket på tapeten just nu?
– Av flera skäl. Dels att priserna har gått ner med 70-80 procent de senaste 7-8 åren. Dels att staten har frikostiga investeringsstöd. Du kan få upp till 30 procent i bidrag för en sådan här installation. Sedan tar man ju ansvar för sin miljö- och klimatpåverkan genom att skaffa solceller, och det blir fler och fler måna om att göra.

Många tycker också att det är häftigt att kunna producera sin egen el. Man minskar sitt beroende från de stora kraftbolagen. Just nu är förutsättningarna extremt gynnsamma för den som vill investera! Det finns en enkelhet i solceller, de genererar el direkt som kan användas i ditt hushåll.