Stort startfält klart till Bomässan i Mariestad


Sista helgen i februari smäller det i Novab Arena.

– Jag tippar att vi landar på uppemot 90 utställare, säger Rasmus Eklund, projektledare för Bomässan.

Arrangör för Bomässan är Jönköpingsbaserade Compass Fairs AB. Företaget har 18 mässor inbokade under året, där Mariestad är först ut. Under tre intensiva dagar (26–28 februari) möts utställare och besökare i Novab Arena. Noterbart är att kontraktet med Mariestads kommun är treårigt vilket betyder att Bomässan arrangeras även 2017 och 2018.

Vid torsdagsmorgonens frukostmöte i stadshuset gav projektledaren Rasmus Eklund en nulägesrapport inför premiären.

– Över 70 utställare är klara så här långt, vilket är fantastiskt bra med tanke på att det är första gången vi har en mässa i Mariestad. De lokala företagen har visat stort intresse, det är ju alla tillsammans som skapar en bra och varierad mässa.

För arrangören är det angeläget att lyfta fram det lokala näringslivet. 70 procent av utställarna är således lokala, resterande 30 är rikstäckande företag som är med på mässor på andra orter också.

– Av erfarenhet vet vi att det alltid är några som vaknar till och anmäler sig sista månaden. Utifrån det tippar jag att vi landar på uppemot 90 utställare.

– Hur många besökare mässan drar är svårt att sia om. I Vetlanda i fjol var det en bit över 7 000. I Mariestad hoppas jag att det blir mellan 5 000 och 7 000 besökare, säger Rasmus Eklund.

Matte willy föredrag
Matte & Willy är mässans stora dragplåster.

Bomässan täcker in ett brett spektrum; från bygg, boende och interiör till trädgård och mat. Mässdagarna innehåller även scenprogram med Lars Andrén, expert på frågor som rör energi i allmänhet och solenergi i synnerhet. Matte Karlsson och Willy Björkman från tv-programmet Bygglov delar med sig av sina bästa snickartips.

Källa: Mariestads Tidning
Foto: Tomas Höglund