En strandtomt mitt i stan


En strandtomt – mitt i Vänersborg. 

För dig som söker det bästa av två världar, som vill bo både omgiven av vatten och småstadens lugna rytm men samtidigt ha storstadens nöjen, kultur och karriärmöjligheter inom räckhåll, då ska du titta på bostadsrättsföreningen Skeppsklockan.

– Tänk dig att komma hem från jobbet i Göteborg, byta om och njuta av kvällssolen från en uteservering vid Vänern, säger Pernilla Irewährn projektledare på Peab Bostad. Brf Skeppsklockan är första steget i en spännande förvandling av hela ön Sanden, till en modern och levande del av stadskärnan. 

Det är en lyxig känsla att flytta in i en nybyggd lägenhet. Allt är orört och alla bekvämligheter finns på plats, fortsätter Pernilla. 

Alla lägenheter i Brf Skeppsklockan har en härlig inglasad och generös balkong eller en fin uteplats. Flera får dessutom en balkong på norrsidan, och ett par lägenheter har stora takterrasser. I kvarteret finns vackra grönytor med närhet till vattnet. 

– Runt hörnet finns mataffär, apotek och småbåtshamn. Ja, det mesta ligger faktiskt inom bekvämt promenadavstånd, berättar Pernilla. 

Parkering, laddplatser och elbilspool

Det byggs ett garage i markplan där det finns parkeringsplatser både med och utan laddplatser för elbilar. 

– Vi bygger för ett modern vardag som är både smidig, ekonomisk och miljövänlig, därför är även garaget utrustat med en elbilspool, berättar Pernilla.  

Brf Skeppsklockan är de 45 första av sammanlagt över hundra bostadsrätter som planeras på strandtomten vid Gamla Hamnkanalen, bara fem minuters promenad från centralstationen. 

Nu kan den som väljer att köpa en nybyggnation i det trendiga kvarteret, sätta sin egen personliga stil på boendet redan innan de flyttar in. 

– Vi tycker att det är viktigt att man får vara med och påverka hur sitt nya hem ska se ut, förklarar Pernilla. För de som flyttar in i lägenheterna i Brf Skeppsklockan finns det flera spännande valmöjligheter när det gäller inredningsdetaljer, allt för att skapa ett hem att trivas i, fortsätter Pernilla.

– Försäljningen är i full gång och vi ser ett stort intresse. Att köpa lägenhet ska vara enkelt och tryggt. När du köper en bostad av Peab Bostad slipper du ge dig in i en hetsig bud-givning. Du betalar ett fast pris och vet exakt vad allting kommer att kosta och vad som ingår i köpet.

– Kom och prata nybyggnation med oss, avslutar Pernilla som är redo att träffa intressenter i monter D-07 på Bomässan.

Fakta om Brf Skeppsklockan:

Brf Skeppsklockan kommer att innehålla en väl avvägd mix av lägenheter i olika storlek, från två till fyra rum och kök, från 52 till 128 kvadratmeter. Lägenheterna i Brf Skeppsklockan förmedlas genom mäklare Lotta och Svante på Svensk Fastighetsförmedling.

Andra intressanta projekt: Nya bostäder på attraktiva Innovatum i Trollhättan.

Det forna industrikvarteret har blivit ett populärt innovations- och forskningsområde där runt 200 nya lägenheter redan är färdigställda och 250 till är på gång.

Brf Traversen – Ett grönt kvarter
Den 500 m2 stora inglasade trädgården sammanlänkar de två bostadshusen med ett enastående ljusinsläpp och ett behagligt inomhusklimat året om. Njut av grönska året om med sociala ytor och funktioner som gör livet både enklare och roligare. 

Brf Vevaxeln – Det smarta boendet
Bredvid Brf Traversen skapas fler möjligheter till nytt boende. Brf Vevaxeln består av 33 bostäder, två till fem rum och kök med smarta lösningar som styrning av belysning och matleverans till trappuppgången. 

För att ytterligare förenkla din vardag finns gemensamma funktioner, ytor och parkeringsgarage. Som pricken över i:et har alla bostäder en generös balkong eller uteplats.