Tips inför köksrenoveringen: Investera i kvalitet!


Går du och drömmer om ett nytt kök? Ibland är en renovering det enda rätta, men genom att göra medvetna materialval kan det gå många år till nästa gång.

Inredare Ulrika Hjorth Hagman på Kvänum tipsar om att man innan en köksrenovering börjar med att sätta sig ner och reda ut sina förutsättningar.
– Det handlar dels om att göra en tidsplan, mäta rummet och fundera över vilken budget man har. Men också att ta reda på om det går att flytta avlopp, vatten, fönster och väggar om så önskas. Att anlita en inredare i början kan vara till stor hjälp, säger hon.

Tänk medvetet
Kvänum vill gärna att fler gör medvetna val i sin köksrenovering – att välja kvalitetsprodukter som åldras med stil och håller länge.
– Som vi alla vet har den rika världen länge levt på stor fot. Det viktigaste vi kan göra för naturen är att investera i kvalitet och välja förnyelsebara material.

Vårens kökstrender
Hur ser kökstrenderna ut framöver? Förutom en efterfrågan på vitrinskåp och porslinshoar, ser Ulrika mycket trärena ytor.
– Det ska vara modernt, rustikt, elegant och tidlöst. Varma toner skapar trivsel. Vi ser även mycket mörkbetsat trä och till den stilen kommer gärna metall, mattsvart, gjutjärn, industrikänsla och läder.Köksrenovering – steg för steg

1. Möte i butik. Ta med dig ritningar och bilder, gärna även en önskelista.
2. Möte på plats hos dig. Här går man igenom materialval och stil på det nya köket.
3. Leverantören gör ett utkast. Med sin expertis planerar de köket, med hänsyn till nyheter och ergonomi. Förslaget presenteras.
4. Detaljerna. När förslaget är godkänt kommer detaljerna, som att mäta och beställa allt.
5. Renoveringen kan börja!