Töreboda – vid Göta kanal och Västra stambanan


Töreboda – vid Göta kanal och Västra stambanan. 

[Ur mässtidningen] Töreboda ligger i Skaraborg vid Göta kanal, mitt emellan Vänern och Vättern och har drygt 9.200 invånare. Den populära kommunen erbjuder en uppskattad boendemiljö med fina fritidsanläggningar, närhet till bl.a. Tivedens nationalpark och ett mycket aktivt föreningsliv för alla åldrar. 

Kommunen omges av naturreservat som Vänerns vatten, ån Tidan och den omåttligt populära Göta kanal som alla lockar till ett aktivt liv med fiske, paddling, cykling, vandring och sköna utflykter.

Kommunen har goda kommunikationer med järnväg och bilvägar till bland annat högskolor och större städer som Stockholm och Göteborg. Härifrån når du Skövde på 17 minuter och har 2 timmar tågtid till Stockholm, då Västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg finns här.

Näringslivet är väl differentierat med flera ledande företag inom sina områden. På Rotkilen Företagspark finns mark för nyetableringar. 

Läs mer på Business Skaraborgs hemsida.

På orten finns flera bostadsmäklare och fastighetsägare med hyresrätter som hjälper dig att hitta den rätta bostaden för just dig.  

Välkommen att besöka oss:

Töreboda är en attraktiv kommun med ett underbart läge vid Göta kanal och naturen direkt in på knuten. Här har du möjlighet att kombinera jobb, familj och ett rikt friluftsliv. 

Möt oss i monter A-127 och träffa både kommunens bostadsbolag Törebodabostäder, höra mer om det nybyggda ”Bostadshotellet Baltzar” och passa på att anmäla ditt intresse för det nya bostadsområdet Lerlyckan. 

På kommunens hemsida eller på Töreboda kommunhus kan du även få mer information och broschyrer om Töreboda som bostadsort. Vi lotsar dig gärna med dina specifika frågor om tomtköer, barnomsorg och skola, föreningsliv och mycket annat.

Välkommen att titta närmare på vad Töreboda kommun har att erbjuda just dig, välkommen!

Lerlyckan – Nytt område för bostäder med Göta kanal som utsikt

Vid Göta kanal planeras nu för fullt för ett nytt bostadsområde, Lerlyckan, med plats för villor, parhus och kedjehus. Ställ dig i kö redan idag på kommunens hemsida, www.toreboda.se