Trendspaning: Så inreder vi i vår


Med våren precis runt knuten och ljusare eftermiddagar kommer energin sakta tillbaka. Kanske är du redo att piffa till hemma och plocka in några av de nya trenderna? Ingela Sandstedt, butikschef på Mio i Mariestad, bjuder på lite inspiration inför de varma årstiderna.


Ingela, vad ser ni för trender nu i vår? 

– Vårens trend är fortsatt naturlig, med en stor portion lekfullhet och attityd! I basen finns dämpade färger i brända toner och material med mycket känsla. Vi ser att naturmaterial med mycket struktur som trä, sten och linne blandas med högblanka ytor och spännande accentfärger, såsom rosa och pistage. Sammet är fortfarande stort.

Hur gör man för att skapa en härligt ombonad känsla i vardagsrummet?

– Det skapar man genom en stor matta, gärna mycket gardin, härliga kuddar och plädar i soffan. Gröna växter omkring sig, ljus på bordet och någon härlig tavla eller tavelvägg att vila ögonen på. Jag rekommenderar också många lampor i samma rum så man enkelt kan skapa den stämning man önskar eller vill kunna tända upp ordentligt när man städar. Sittpuffar i olika färger eller mönster gör också sitt till. 

Har ni någon storsäljare just nu? 

– Vår storfavorit just nu är soffan County, den ser ut att kosta mer än den faktiskt gör. Med sin rena design, smala armstöd och vinklade ben är County skandinavisk design när den är som bäst. Nytt för i år är att den även kommer i svängt utförande. Vi kommer visa County i vår monter på mässan, bland mycket annat.

Vill du tipsa om någon doldis-produkt som fler borde upptäcka?

– Ja, vårt badsortiment. Vi har ju allt till vardagsrum, matplats och sovrum men många kunder kanske missar att vi också har ett litet utbud till badrummet. Handdukar, duschdraperi, härliga tvålar m.m. När man flyttar behöver ju även badrummet inredas, så det är extra kul att kunderna även kan köpa det hos oss på Mio. 

Mio i Mariestad erbjuder 3400 kvadratmeter av inspiration till hemmet. På Bomässan blir fokus att visa upp vårens nyheter och trender. Välkommen att delta i Mios tävling för att vinna ett presentkort på 5000 kronor!