Trollhättan växer med Eidar -minst 1000 nya hyresrätter till år 2030


Trollhättan förväntas växa med cirka 13 000 nya invånare till år 2030 och i takt med det siktar Eidar, Trollhättans bostadsbolag, på att utveckla staden med minst 1000 nya hyreslägenheter.

– Vi var mitt uppe i vårt stora projekt med Sveriges största passivhusprojekt, nya kvarteret Fridhem, när vi samtidigt sjösatte vår byggvision. Två år senare blev visionen verklighet då vi i slutet av februari satte första spaden i backen till 26 nya radhuslägenheter, säger Urban Blom, vd på Eidar.

Fridhem är Sveriges största passivhusprojekt och erbjuder ett energisnålt boende i ett perfekt läge centralt i Trollhättan. Men fler hyreslägenheter ska byggas och först ut är Kv Skördetröskan på Kronogårdens gamla skolområde. Här planeras för 26 radhus i storlekarna 3-5 rok, alla med uteplats.
-Skördetröskan ligger väldigt fint till, nära en ny fin skola, idrottsplatser och med både matbutik och bibliotek, restaurang och förskolor ett stenkast ifrån.

Det finns möjlighet att bygga fler bostäder i området framöver så det här blir kanske ett av de första nya byggprojekten för staden på Kronogården. Senare i vår kommer du att kunna anmäla ditt intresse för de nya bostäderna med preliminär inflyttning våren 2017.

Ett annat stort projekt är Kvarteret Mars.
-Det är ett område som vi är jättespända på, säger Urban Blom. Det är ett helt kvarter som kommer ligga precis vid Resecentrum, det blir lite som en port in till Trollhättans centrum. Här kommer du att bo 35 min från Göteborgs central och 5 minuter från Trollhättan centrum. Totalt planeras för 175 lägenheter men även butiker och kontor. Det högsta huset blir på 17 våningar och övriga mellan 5-7 våningar.

I dagsläget ligger där en parkering men idén att utveckla området har varit i planerna i tio års tid men ett annat byggbolag har haft option på marken och det har inte blivit av.
-Vi ser väldigt mycket fram emot detta. Det här är något som staden längtat efter!

Fakta/AB Eidar, Trollhättans bostadsbolag

  • Eidar är det kommunägda bostadsbolaget i Trollhättan
  • Bolaget har 6 000 lägenheter fördelade runt om i staden och i de mindre samhällena Sjuntorp, Upphärad, Velanda och Åsaka strax utanför Trollhättan