Vägen till ett nytt hus


Med Anebyhusgruppens Villaskaparmetod har vem som helst möjlighet att få sitt egna arkitektritade hus. Med tre olika stilar och över 60 grundmodeller är variationsrikedomen i stil, design, storlek och val av material nära på oändlig. Dessutom kan kunden ändra fasad och planlösning efter sina egna önskemål och behov.

Vi har träffat Anebyhusgruppens säljare Pontus Samuelsson som brinner för att erbjuda sina kunder skräddarsydda hus som uppfyller kundens önskemål. Han har sitt kontor i Jönköping och har under åren hjälpt många kunder från dröm till färdigt hus – med allt vad det innefattar från planering, produktionskalkyl, ritnings- och bygglovsprocess.

-Jag utgår alltid från kundens förutsättningar. Att hitta drömhuset och balansen mellan budget och önskemål är mitt främsta mål, säger Pontus.  

En tydlig kostnadskalkyl

– Som seriös aktör är det viktigt att kunna ge en tydlig kostnadsbild och tidplan. Vi har i ett inledande skede en ekonomisk genomgång med kunden där vi gör en totalkostnadskalkyl som sätter ramarna för husprojektet, berättar Pontus.

I tidigt skede om kunden överväger eller redan bestämt sig att gå vidare med projektet tar de med sig kostnadskalkylen till sin bank för ett lånelöfte. Därefter söker vi bygglov och beställer husbyggsatsen från fabriken.

Konkurrenskraftiga priser

Anebyhusgruppen erbjuder tre olika husmärken – Anebyhus i modern stil, Ekeforshus i klassisk stil och Kungshus i sekelskiftesstil. Anebyhusgruppen erbjuder också huskonceptet Ekonomen som är ett prisvärt alternativ för exempelvis förstagångsbyggare.  

-Ekonomen består av 11 funktionella och prisvärda husmodeller. De är byggda i samma höga kvalitet och gedigna beprövade konstruktioner som våra andra hus. Skillnaden är framförallt att det är fasta planlösningar, vilket förenklar vår produktion och håller kostnaderna nere. Variationen mellan flexibilitet och pris gör att vi kan rikta in oss på det hus som faktiskt passar kunden, förklarar Pontus.

Nollfelsmålsättning

Efter uppförandet sker alltid en slutbesiktning från en opartisk besiktningsman och där har man på Anebyhusgruppen en nollfelsmålsättning.

-För att säkerställa att vi når 0 fel så utförs en kontrollbesiktning två veckor före slutbesiktningen. Där fångas de återstående detaljerna upp på en lista som sedan byggaren checkar av till slutbesiktningen, säger Pontus.

-Att därefter se en strålande glad kund ta emot sina nycklar är det absolut bästa med jobbet och den största drivkraften genom hela processen, avslutar Pontus.

Pontus 3 tips till dig som går i husbyggartankar

Var aktiv i tomtletandet

Sök brett och i många kanaler. Ställ dig i kommunens tomtkö, kontakta privata markägare, fråga vänner och bekanta om de känner någon som kan tänka sig att stycka av mark eller leta bland de tillgängliga tomterna på vår hemsida anebyhusgruppen.se. Just nu erbjuder vi lediga tomter i bl.a. Norrahammar, Mullsjö, Aneby, Nässjö samt Borås.

 

Välj rätt entreprenadform

Totalentreprenad innebär ett enda avtal för dig som kund. Du tilldelas en byggledare som ansvarar för hela byggnationen. Generalentreprenad innebär att allt material köps av husleverantören och allt arbete köps av en entreprenör, ofta rekommenderad av husleverantören. Entreprenören håller i planering och samordning. Helt delad entreprenad passar dig som vill sätta ihop ett eget team av hantverkare, göra en del av arbetet själv och hålla i samordning och planering.

 

Ha koll på försäkringarna

Se över vilka försäkringar som ingår. Alla större aktörer inkluderar färdigställandeförsäkring. Nybyggnadsförsäkring är inte längre obligatorisk men en bra trygghetsfaktor första 10 åren. Villaförsäkring skyddar mot bl.a. brand och stöld under byggtid och första tiden efter inflyttning.
Många leverantörer inkluderar alla 3. Tänk också på hemförsäkringen så att den är på plats när flyttlasset går.