Vilken husstil är du?


Skandinavisk modern, funkis, klassisk, New England eller kanske rentutav en hel herrgård? Rörvikshus har tagit fasta på det faktum att människor har olika smak när det kommer till bostäder och har därför skapat fem olika stilar att utgå ifrån för att husbyggaren snabbare ska hitta sitt drömhus.

Prata husstil med Rörvikshus i monter E02 .

Blunda och tänk dig att du öppnar dörren till ditt drömhus. Säkerligen kliver du in i ett ljust, fräscht och välkomnande hem. Men såg du detaljerna? Vilka lister satt runt fönstren? Vilket handtag hade dörren? Var golvet klassisk ek eller kanske ett rustikt plankgolv?

– Det viktigaste för oss på Rörvikshus är att se till så att våra kunder hittar rätt känsla i sitt kommande hem. Det är viktigt att hemmet känns både personligt och av högsta kvalitet. Därför har vi sett till så att valmöjligheterna hos oss är många, säger Danne Ceder.

Förutom att du kan välja mellan fem olika husmodeller så kan du även specialbeställa i princip varje detalj både i och utanpå huset. Många val är säkert självklara, andra lite svårare. Då finns Rörvikshus kunniga representanter och arkitekter till hands.
– Vi finns till för att garantera att våra kunder får det där drömhuset de alltid har drömt om, säger Danne.

Test: Vilket hus skulle du välja?

Skandinaviskt modernt
Ett modernt hus där det är ljust och hemtrevligt. Stora fönsterpartier ofta utan spröjs. Ett lite mer spännande utseende lockas fram med triangelfönster som går upp i nock och skapar rymd. Här väljer vi glasräcken till uteplatsen och fasaden har många valmöjligheter. Kanske liggande panel eller varför inte putsad med inslag av trä?
– En skandinavisk modern stil har öppen planlösning där ofta kök, vardagsrum och matplats vävs samman till en helhet, berättar Danne.

Funkis
Funkis kan vara Kubism där det plana taket förstärker husets rektangulära, strikt moderna stil. Stående funkispanel är snyggt eller varför inte putsad fasad?
– Välj strikta och stilrena detaljer som förstärker den moderna känslan. Gipsade tak där vägg och tak möts utan list bidrar till den rena karaktären, säger Danne.

Klassisk
Ett klassiskt hus passar perfekt in i vårt landskap. Ett hus med djupa rötter i den svenska traditionen med dess snickarglädje och detaljer. Detaljer som exempelvis verandans snickarglädje, halvmånefönstret, balkongkupan, midjebrädan och gavelspetsen.
– I huset råder en atmosfär av den gammaldags charmen men med dagens inbyggda komfort och moderna funktioner. 

New England
Charmen och framförallt det naturliga och lediga är det som faller många i smaken med New Englandstilen. Stiltypiskt är generösa verandor, ofta på båda sidor av huset, vilka ger skyddade uteplatser i olika väderstreck. Liggande panel, småspröjsade fönster och charmiga småkupor tillhör stilen.

Herrgård
Här får 1700-talets svenska herrgårdar sätta tonen, med parytterdörr
och höga, spröjsade fönster. Rymlighet är nyckelordet med väl tilltagen takhöjd och stora sällskapsutrymmen.

Rörvikshus är en mindre och personligare hustillverkare mitt i Småland som skapar hus anpassade efter drömmar och behov. Hos dem kan du göra alla de val som passar dig och ditt hus bäst. Allt från valet av tak och panel till formen på dörrhandtag. Fokus är flexibilitet och högsta kvalitet. Förutom de färdiga husmodellerna så bygger Rörvikshus mycket kundanpassade, arkitektritade hus helt efter kundens önskemål.