Virtuell husvisning på mässan


Ta klivet in i ditt framtida hem och gå på rundvandring innan det är byggt! På mässan kan du gå på virtuell visning i några av Anebyhus mest populära husmodeller.

– Du får en känsla för huset och dess rymd utan att behöva åka flera timmar till ett visningshus, istället kan du se ditt drömhus från soffan, säger Richard Cederqvist, regionchef Väst, Anebyhus.

Den nya tekniken låter dig utforska ditt nya hem i 3D, antingen direkt på en vanlig datorskärm, där du kan klicka dig in i de olika rummen eller med VR-glasögon på din mobil.
– Vi tycker att det smarta sättet att köpa ett hus är att hitta en husmodell som en tillverkare redan tagit fram, då är jobbet gjort och sedan kan du anpassa det så som du vill ha det. Då får du ett hus som är gjort till dig, men till lägre kostnad än om du går till en arkitekt. Men då måste folk också kunna visualisera vad det är för hus vi tillverkar och vi måste kunna visa hur det blir om du till exempel vill flytta en vägg eller fönster, säger Richard.

anebyhus-konvergent
Anebyhus Konvergent

Anebyhus satsning på den nya tekniken underlättar för köpare på många sätt men den innebär också en stor investering i ny ritningsteknik då alla ritningar måste göras om i 3D system.

– Vi har flera datorsystem som ritar hus i vår fabrik och den här nya tekniken gör att vi måste byta alla, så det tar tid vilket gör att många hustillverkare väljer att inte investera i det men vi tror att det är en nödvändighet. Människor är vana vid att det kan jämföra, vrida och vända på saker när de ska köpa något, säger Richard.

Hur har responsen varit hittills?
– Det finns traditionella kunder som hellre vill titta på papper, kunder som tycker det är helt fantastiskt och sedan de som blir åksjuka av att titta i VR-glasögon men då finns ju alternativet att titta på datorn där du också kan panorera och gå in i huset, säger Richard.

Anebyhus håller just nu att rita om alla gamla ritningar i 3D systemet och vid årsskiftet lanseras en ny hemsida där alla 70 hus kommer finnas i 3D, men redan på mässan kommer besökare få chans att gå på visning med VR-glasögon.
– Vi vill prata med folk om deras husdrömmar och diskutera olika tankar och idéer, det är det vi ser fram emot mest på mässan!