Nyheter

Pyssla med Kitty på Bomässan

Publicerad: 2017-08-16

- Jag gillar tanken med återbruk, att du kan förvandla grejer som ligger hemma och skräpar. Plötsligt har du gjort nåt kul och kreativt som faktiskt går att använda och är snyggt på riktigt, ofta finare än nåt du kan köpa i butiken. Möt Kitty Störby Jutbring på årets Bomässa!

Alla barns favoritpysslare Kitty Störby Jutbring bjuder in alla barn på Bomässan till att skapa sina egna roliga ljushus!

Välkommen till Kittys Pysselhörna! Söndag kl. 11.00 – 13.00 och 14.00 – 16.00.
– Vi kommer att göra små hus av papp som jag tror kommer funka för barn i alla åldrar. De går att göra hur enkla eller hur detaljerade som helst, du kan exempelvis hitta på ett tema och göra ett skräckhus, en tomtestuga, mönstrat eller bara ett enkelt enfärgat, säger Kitty.

När huset är klart tar barnen hem det och sätter ett litet el-värmeljus i. En ljuslykta eller husljus, perfekt på nattduksbordet! Även en ljusslinga kan funka fint att dra igenom huset.

På bomässan kan barnen få idéer till sina huspyssel, kanske kan en pryl, en prydnad, ett tyg eller en blomma inspirera deras små hus.
– Jag kommer göra några mallar på huskropp och tak som alla kan använda, men tanken är att barnen får fantisera, pynta och göra precis vad dom vill. Ett höghus? Ett svamphus? Möjligheterna är oändliga! Jag tror jag kommer få se fönster med spröjs, gardiner, ritade blomlådor och olika roliga dörrar. säger Kitty och fortsätter:

– Vi kommer bland annat ha dekorgummi som kan bli små tegelpannor, olika mönstrade papper, gamla tapeter, pennor och färger. Och sugrör till skorstenar.

Hon hoppas också att pysslet på mässan blir inspiration till ännu mer huspyssel hemma, själva konstruktionen är så enkel att det är lätt att fortsätta på egen hand.

Kitty är erfaren pysslare, bland annat känd från tv-programmet Pyssellördag på Barnkanalen. Själv har hon alltid gillat att pyssla och gör det gärna och mycket.

Kittys pysselhörna är ett populärt inslag bland de små besökarna på mässan.

 

Vilket är ditt bästa pysseltips?
– Att ta inspiration av andra men inte kopiera, utan låt det vara tillåtet att hitta din egen estetiska stil. Det finns inget rätt eller fel, det tycker jag är så skönt. Du ska pyssla för att det är kul och inte för att prestera. Det är mycket viktigare att det blir personligt än att det är snyggt. Tycker jag i alla fall, men det är ju extra kul om det blir både och!

Vad kommer alla dina kreativa idéer ifrån?
– Mycket tror jag att jag plockar upp från typ instagram, men du kan också ta vilket material som helst och söka på nätet så kommer det upp många kul idéer. Även om jag utgår ifrån någon annans idé så sätts det igång en kreativ process när du tar i materialet och väl börjar pyssla. Kreativitet och idéer kan komma från helt andra håll med, från en person, en färg, en sak, vad som helst!