Antikvärdering med Knut Knutson


Har du en riktig dyrgrip hemma utan att veta om det? Ta chansen att få en kostnadsfri värdering på Bomässan i år då Knut Knutson, känd från SVTs Antikrundan, värderar våra besökares föremål.

Ta med den sak du vill värdera till scenen på Bomässan. Ta där en kölapp och invänta sedan din tur (endast ett föremål/person). Du hittar programmet med tider på respektive mässas sida, klicka här!
(Programmet presenteras ca 2 veckor före aktuell mässa)

Med kunskap, entusiasm, yviga rörelser och skarp blick har han i säsong efter säsong fått oss att fundera över mormors gamla vas eller den där slitna stolen i vardagsrummet. Knut Knutson är expert inom modernt konsthantverk, konst-glas, möbler och allmoge. Genom sin medverkan i tv-programmet Antikrundan har han etablerat sig i den svenska antik- och samlarvärlden och den svenska folksjälen.

I år kommer Knut Knutson till Bomässan för att värdera besökarnas medtagna saker.
– Det är alltid kul att få se och värdera nya föremål. Men det roligaste jag vet vid sådana här evenemang är mötena med människorna, det är det bästa med mitt jobb, säger Knut.

Vilka föremål är ofta värda mer än vad man tror?
– Det är faktiskt kinesiska föremål tillverkade av och för kineser. Ofta tror man att det inte är värt någonting alls. Förr letade man i slottsområden efter dessa kinesiska antikviteter men nu är det vanligast att hitta dem i radhusom-råden. Senaste kinesiska vasen som ägaren trodde var obetydlig såldes för 8,2 miljoner kronor. Det är ju en ganska bra aff är!

5 snabba frågor!

Favoritplats?
Skårtaryd i Småland, jag är faktiskt där just nu!

Favoritmöbel i hemmet?
Ett golvur från tidigt 1700-tal. Wow!

Möbel du ångrar du köpt?
Det finns inga men jag ångrar några jag inte köpt.

Vilken är den vanligaste frågan du brukar få?
Haha, vad är denna värd?

Vilket rum har du lagt ner mest kärlek på?
Det måste vara salen på Skårtaryd Olofsgård, jag beställde original-tapeter som kostade över 27000kr, där fi ck jag en chock!