Senaste golvtrenderna på Bomässan


Infärgad ek och slitstark vinyl – det är några av årets hetaste golvtrender. Det säger Andreas Johansson, delägare i Nässjö golv.
– Kom gärna förbi vår mässmonter! Där visar vi golv, svarar på frågor och berättar om våra kampanjerbjudanden. 

Parkett, laminat, vinyl, kork, linoleum, klinker och allehanda mattor. Att säga att Nässjö Golv har ett brett utbud av golv är verkligen ingen överdrift. Dessutom erbjuder man alla slags hantverkstjänster som har med golv att göra,
– Vi slipar gamla golv, lägger in nya, och erbjuder totalentreprenad när det är dags att renovera ditt badrum. Bland annat, säger Andreas Johansson.

– Behöver du hjälp med ett golv, vilket som helst, är chansen stor att vi kan hjälpa dig. Vi har också ett stort utbud av kakel.
Själv har han jobbat inom företaget sedan 90-talet, och har under den tiden märkt hur allt fler av hans kunder vågar sig på att göra allt mer på egen hand.
– Jag tror att inredningsprogrammen på tv är en viktig förklaring till det. Och sen har det hänt mycket på golvsidan också, säger Andreas.

– När min far grundade Nässjö Golv, en gång i tiden, var det nästa bara hantverkare som kunde lägga en parkett. Men med dagens klickgolv är det inga konstigheter att göra det själv.

Klassisk ekparkett är fortfarande populärt.

Just nu är vinylgolv med klicksystem en växande produktkategori, berättar Andreas. Det är ett tåligt golv, och i takt med att fler tillverkare har gett sig in på marknaden har utbudet av mönster också ökat kraftigt.
– Träimitationerna är riktigt, riktigt bra i dag och har blivit väldigt populära. Det är ett av de golv som vi kommer att visa på mässan, säger Andreas.

Annars är ekparkett fortfarande en storsäljare och det vanligaste valet när det kommer till trägolv.
– Där ser vi att infärgad ek har blivit väldigt populärt. Det märks också på önskemålen när vi är ute hos kunder och slipar och ytbehandlar gamla golv, säger Andreas.