Inspiration till ditt nya badrum


Har det blivit dags att ge ditt badrum nytt liv? Passa på att få inspiration på mässan där Bad & Värme visar upp nytt och snyggt för ett av hemmets viktigaste rum.

– Vi kommer visa kompletta badrum som är installerade och klara, säger Michael Magnusson på Bad & Värme.

Så drömmer du om ett nytt och fräscht badrum finns all chanser att få tips på smarta lösningar och se nya trender.
– Förut var det väldigt mycket vitt och svart, men nu har kontrasterna minskat ytterligare och vi ser mycket svala materialval i vitt och grått med kanske en fondvägg i det gråa, säger Michael.

Skandinaviskt tidlöst och stilrent är nyckelorden men Michael tipsar om att det ändå går att sätta sin personliga prägel.
– Piffa till det med textilier i färg, det kanske låter tråkigt men det är lättare att byta textilier än kakel!

Vill du ha ett mer praktiskt och lättskött badrum kan vägghängd inredning vara något för dig.
– Det kommer mer och mer, det är toalettstolar men även kommoder som idag i stort sett bara är vägghängda. Det har också kommit mer lättstädade toaletter som inte har spolkanten, du behöver inte längre ha den gamla WC-ankan, säger Michael.

Något som gör comeback i badrummet är badkaret.
– För tre år sedan var det mer vanligt med massagebadkar, men det har inte varit så mycket sådant på ett tag. Har man ett större badrum så vill man idag gärna ha både dusch och badkar, säger Michael.

Det är i badrummet som vi både startar och avslutar dagen och även om det är viktigt att det är snyggt och fräscht måste det även vara tåligt.

– Vi ser att efterfrågan på produkter från klassiska märken med kvalitet ökar. Visst, du kan köpa billigare saker och det håller ett tag men sedan går det inte att reklamera och det slutar med att du får köpa nytt, säger Michael.

Vad ska man tänka på när man inreder badrummet?
– Det är mycket tycke och smak men i planeringen kan man tänka på att inte ha duschen precis innanför dörren och separera de våta och torra delarna av badrummet så att det inte blir så att du klär på dig och sedan när du måste springa in igen så blir du våt om sockarna.

Bad & Värme erbjuder kompletta lösningar för ditt badrum och erbjuder alla tjänster under ett tak, från planering till färdigt badrum.