Dags att se över formen på din trappa?


Renovera köket, byta ut badrummet och måla om i sovrummet är ofta självklara saker för den som ska renovera sitt hus. Men har du tänkt på att kolla hur husets trappa mår? Att renovera en sliten knarrande trappa kan göra större underverk för helhetsintrycket än du anar. Oftast räcker det med att just renovera trappan istället för att köpa en ny. FormTrappan jobbar dagligen med detta och delar med sig av några viktiga saker att tänka på.

– Att renovera sin trappa är inte bara ett bättre alternativ för plånboken, det är även bättre för miljön. Vi jobbar enbart med hållbara material och därför är det främst ek som vi brukar rekommendera till trappor. Eken är hård och seg vilket passar utmärkt i trappor som ska hålla länge, berättar Johan Söderholm.

FormTrappan renoverar trappor med egentillverkade trappsteg i flerskiktskonstruktion.Det här gör att trapporna blir halkfria varma och behagliga att gå i. Konstruktionen gör även att knarr och andra oljud försvinner eftersom steget blir mer stabilt.

– Det är viktigt att tänka på att trappan inte ska bli hal att gå i. Därför använder vi sju lager mattlack med hög friktion på stegytan. Trappnosen är oljad för att enkelt kunna förnya den del som slits mest i trappan.

Förutom själva trappstegen så kan det även vara dags att byta ut handlederna till trappan. Om man väljer att göra det med hjälp av FormTrappan så kopierar de de befintliga handlederna och ersätter med stavlimmad ekhandled, en gedigen rundstav som oljas och fäster i de gamla fästena på väggen.

– En trapprenovering lyfter den totala upplevelsen av trappan och hela hemmet. Standarden ökar och känslan av att gå i trappor med eksteg är underbar, säger Johan.

2 VANLIGA FRÅGOR:

Hur lång tid tar hela trapprenoveringen?
Mätningen av trappen tar cirka 1 timme. Monteringen av FormTrappan tar normalt mellan 3 till 8 timmar, då FormTrapp redan har sågat till stegen innan de kommer ut.

Får man göra ROT-avdrag för en trapprenovering?
Ja det får du göra. Exakt hur mycket ROT-avdraget uppgår till framgår av offerten som du får av FormTrappan.