Drömmen om ett eget hus


Med Anebyhusgruppens unika Villaskaparmetod har vem som helst möjlighet att få sitt egna arkitekt-ritade hus. Med tre olika husmärken och 70 grund-modeller är variationsrike-domen i stil, design, storlek och val av material nära på oändlig. Dessutom kan kunden ändra stomme och planlösning helt efter sina egna önskemål, utan att kostnaderna skenar iväg.

På Anebyhusgruppens kontor i Västerås träff ar vi hussäl- jaren Johan Lillemets som brinner för att kunna erbju-da sina kunder personliga, arkitektritade hus och är även behjälplig utan kostnad när fastighetsägare vill stycka sina tomter.

– Oftast kommer kunden till oss med sina tankar och idéer, så ritar vi upp huset tillsammans med hjälp av våra arkitekter. Men det händer också att kunden kommer in med egna färdiga ritningar, berättar Johan som har hjälpt många kunder att förverkliga sina husdrömmar.

– Med Anebyhusgruppens Villaskaparmetod kan vi hjälpa kunden att hitta en planlösning som passar deras behov både nu och i framtiden och samtidigt se till att de får ut det bästa av sin tomt och budget, säger Johan. Att hitta balansen mellan budget, önskemål och praktiska lösningar är det jag brinner för, fortsätter han.

En tydlig kostnadskalkyl

– Som seriös aktör är det viktigt att kunna ge en tydlig kostnadsbild och tidplan. Vi har i ett inledande skede en ekonomisk genomgång med kunden där vi gör en total-kostnadskalkyl som vi sen inte avviker från, säger Johan. Om kunden väljer att gå vidare med projektet tar de med sig kostnadskalkylen till sin bank för ett lånelöfte. Under tiden hjälper vi kunderna med bygglov, besiktigar tomten och beställer husbyggsatsen från fabriken.

Konkurrenskraftiga priser

Anebyhusgruppen erbjuder tre olika husmärken – de moderna funkisvillorna är Anebyhus eget signum. Utöver det erbjuds lantliga och klassiska New England-villor från Ekeforshus samt villor i sekelskiftesstil från väst-kusten genom Kungshus.

– Sedan har vi vårt koncept Ekonomen, som är ett prisvärt alternativ som passar bra för de som kanske ska köpa sitt första hus till exempel. Serien håller lite enklare standard, men har samma kvalitet som övriga husmärken. Den enda egentliga skillnaden är att kunden inte har samma möjligheter att ändra plan-lösningen. Ekonomen har ett väldigt konkurrenskraftigt pris, berättar Johan. Efter uppförandet sker alltid en slutbesiktning från en opartisk besiktnings-man och där har man på Anebyhusgruppen en nollfelsmålsättning.

Du träffar Anebyhus- gruppen i monter E01 på mässan.