Gröna bolån och digitala betallösningar


Genom ett grönt bolån så investerar du inte bara i din egen ekonomiska framtid, du bidrar samtidigt till en bättre värld. Nordea är med på listan över världens 100 mest hållbara företag. Detta motsvarar 2% av de börsnoterade företagen på vår jord. 

Nordea hjälper dig mot en hållbarare framtid i monter C-02.

– Vi har länge legat i framkant i vårt hållbarhetsarbete när det kommer till hållbara fonder, våra Stars Fonder, men nu hoppar vi också på tåget med Gröna Bolån. Boräntan sätts utifrån listpriser och varje kunds individuella ekonomiska situation. Om kunderna bor i eller planerar att köpa en bostad som uppfyller villkoren för Gröna Bolån kan vi garantera 0,10 punkter extra i ränterabatt, säger Freddy Andersson från Nordea i Eskilstuna.

Allt du behöver göra för att kunna få ett grönt bolån är att bo i rätt sorts hus, eller köpa rätt sorts bostad. Enligt Världsnaturfonden WWF kommer nästan 40 procent av den totala energiförbrukningen i Sverige från byggnader, här kan du med andra ord vara med och göra skillnad.

– Genom att erbjuda Gröna Bolån vill vi uppmuntra fler personer att välja klimatsmarta boenden eller att minska energiförbrukningen i nuvarande bostad genom energisparande åtgärder.

Betala med mobilen
De flesta bankärenden som man förr behövde gå till banken för att få hjälp med görs nu enklast hemifrån via digitala lösningar. Nu är nästa steg att ha tillgång till sin vardagsekonomi utanför hemmet. Att samla så mycket som möjligt i sin mobiltelefon. Bland annat att handla i butiker med sin telefon i stället för sina  bankkort. Nordea är den enda svenska banken som samarbetar med alla tre betalningslösningarna Samsung Pay, Apple Pay och nyligen lanserade Google Pay.

– Våra kunder tycker att digitaliseringen av banken är något av det viktigaste, och därför ser vi till att alltid ligga i framkant. För ett år sedan var vi ensam aktör vid lanseringen av Apple Pay och vi är fortfarande den enda banken som kan erbjuda möjligheten. Nu när Google Pay lanserats är vi givetvis också med från start. Det är vi förstås väldigt stolta över, berättar Freddy.

Har du frågor kring digitala betallösningar eller Gröna Bolån så hittar du Freddy och hans kollegor i Nordeas monter på mässan. Ni hittar också mycket information på www.nordea.se.

Hur vet jag om jag kan få Gröna bolån?
För att kunna ansöka om ett grönt bolån behöver din bostad, villa, fritidshus eller bostadsrätt uppfylla minst ett av följande krav:

Bostaden ska ha:
– Energiklass A- eller B enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014.
– Svanenmärkning.
– Miljöbyggnad guld- eller silvercertifiering enligt Sweden Green Building Council.