Höstens inredningstrender och bästsäljare


Hösten står för dörren och hos Möbelmästarna Fjordmarks är man redo med mysfåtöljer och djungeldrömmar. Vi passade på att fråga Amanda Fjordmark om kommande trender och bästsäljare. 

Möbelmästarna Fjordmarks träffar du i monter B08.

Vilka är höstens inredningstrender?
– En stor trend när det kommer till möbler är sammet, det är sammet på allt! Gärna i mustiga blåa, gröna eller brända toner. En annan trend som syns mycket är djungelmönster. Både mönstrat med storbladiga växter men också apor, tigrar, och liknande.

Vilka storsäljare har ni just nu?
– Fårskinnsfåtöljer är alltid en populär möbel när hösten kryper sig på. Inte speciellt konstigt, finns det något mysigare än att krypa upp i sin favoritfåtölj framför brasan?

Klassisk produkt som aldrig går ur sortimentet?
– En klassisk produkt som aldrig går ur tiden är Howard-soffan. Köper man en sådan till sitt hem så kan man ha den lääänge utan att den känns daterad. Klassiker som matchar fint till alla stilar.

5 TIPS – så får du ett höstmysigare hem!

  1. Glöm inte naturmaterial. Många vill ha ljust och luftigt idag. Mycket vitt och stora fönsterpartier är underbart men glöm inte att ta in naturmaterial som trä, textil och gröna växter för att få fram varma värden.
  2.  Jobba med textilier! Häng gardiner från golv till tak eller köp en stor, härlig matta. Det kan räcka för att förändra ett helt rum.
  3. Samla dina tavlor. Ofta har man många mindre tavlor som man tycker om och om man sprider ut dem en på varje vägg tenderar det att bli rörigt. Samla istället flera favoriter till en tavelvägg och våga lämna vissa väggar helt tomma så får du ett mer sammanhållet intryck.
  4. Spendera på det viktigaste. Givetvis värdesätter vi saker olika i vår inredning men sova skönt vill vi väl alla? Snåla inte när det kommer till sängköp, du kommer inte att ångra att du köpte en lite bättre säng, för oj vilken skillnad det är.
  5. Våga vara personlig. Trender kommer och går. Glöm inte bort att fokusera på det som DU gillar. Det som gör dig glad över att vara hemma.