Nedräkningen har börjat


Om en dryg vecka öppnas portarna till Bomässan i Novab Arena.
– Unikt för Mariestad är den spontana uppslutningen av utställare. Det känns verkligen att vi gör det här tillsammans, säger Rasmus Eklund, projektledare för Bomässan.

På måndag inleds byggarbetet inne i de tre mässhallarna, på onsdag anländer de första utställarna och på fredag slås portarna upp för allmänheten till premiäromgången för Bomässan i Mariestad.

– Det har gått väldigt lätt att knyta kontakter och få med sig en bra bredd av utställare här i Mariestad. Det är faktiskt lite unikt. En grupp som inte alltid är så lätt att få med sig är inredningsföretagen, men här har vi inte känt några problem, säger mässans projektledare Rasmus Eklund.

I början av veckan fanns 85 utställare knutna till arrangemanget.
– Vi har tidigare ett uttalat mål om att ha 90 utställare på plats och den ambitionen har vi fortfarande. Jag är ganska säker på att vi kommer att lyckas med det också, säger Eklund.

Nya utmaningar
I och med en ny typ av arrangemang på arenan har det också dykt upp en del nya utmaningar.
– Den här arenan är ju i första hand byggd med tanke på idrottsevenemang så visst har vi stött på en del saker i planeringen, säger arenachef Per Larsson.

En synlig förändring är den port som har tillkommit på byggnadens östra sida.
– Vi saknade en tillräckligt stor port för att lasta in och ur stora saker. Det har inte funnits ett behov tidigare, men vid mässor som den här blir det ett nytt läge, säger Larsson.

Att besökarna får förflytta sig mellan tre hallar menar duon Eklund/Larsson snarare är en tillgång än ett problem.
– Jag tror att besökaren känner att de kommer in till något nytt när de går mellan hallarna. För oss handlar det om en planering som inbjuder till ett bra flyt och genomströmning, säger Larsson.

Vad är en lyckad mässa för er som arrangör?
– Att man som besökare får inspiration, gör spännande möten och har en trevlig heldag på mässan, då har vi lyckats.

Källa: Mariestadstidningen/ Johanna Drath