Är du rätt försäkrad?


Att Länsförsäkringar försäkrar din bostad eller din bil är det nog ingen som missat, men att Länsförsäkringar är med och kan skapa trygghet genom hela livet är det kanske inte alla som tänker på. 

Besök Länsförsäkringars experter i monter B09.

När det gäller just bostaden är de flesta välförsäkrade. Det gäller bara att se över villkoren i sin försäkring om man till exempel bygger ut. Däremot är det vanligt att man har angett för lågt värde på sina saker i hemmet.

– Man har ofta mer värdefulla saker än man tror och kan därför behöva höja värdet på lösöret i sin hemförsäkring, berättar Johnny Gustafsson från Länsförsäkringar i Nässjö. Han berättar även att man under Bomässan är på plats och erbjuder alla som vill en försäkringsgenomgång.

Länsförsäkringar bank och försäkring tillsammans med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling gör det möjligt att skapa trygghet i livets alla skeden. Redan innan man föds kan man omfattas av en gravidförsäkring som sedan görs om till en barn- och ungdomsförsäkring. När det sedan blir dags att flytta hemifrån går det att försäkra sitt boende, sin bil och sig själv i form av sjuk- och olycksfallsförsäkringar. 

– Eget hus eller bostadsrätt kan vara nästa mål i livet och även där är vi med och kan hjälpa till. Vi skapar trygghet för både köpare och säljare i de affärer som oftast blir de största affärerna i livet, berättar Krister Hempel, mäklare på Länsförsäkringars Fastighetsförmedling i Nässjö.

Länsförsäkringar bank kan även erbjuda finansiering till bland annat köp av bostad och banken har alla de sparformer som finns tillgängliga på marknaden. 

– Vi är kundägda och värnar mycket om närheten till våra kunder. Att vara kundägda innebär bland annat att man som försäkringstagare får ta del av de överskott som genereras i verksamheten. Återbäringen för 2017 betalas ut under hösten 2018 och beräknas uppgå till ca 50 miljoner, förklarar Johnny.

Checklista – försäkringsguiden

Gå igenom din hemförsäkring.
Har du angett rätt värde för dina prylar hemma? Har du byggt ut villan men glömt att ändra det i din försäkring? I så fall är det dags att kontakta ditt försäkringsbolag.

Gå igenom din ägodelar.
Bilen eller båten är det sällan någon som glömmer att försäkra, men har du kommit ihåg att försäkra din katt?

Väntar du barn?
I så fall kan en gravidförsäkring som sedan görs om till en barn- och ungdomsförsäkring vara på sin plats.

Har du kommit ihåg dig själv? Vad händer om du blir sjuk, bryter benet eller inte kan arbeta utav annan orsak? Se till att skaffa en sjuk- och olycksfallsförsäkring innan olyckan är framme.