Välj garageport med omsorg


När det är dags att skaffa ny garageport är det nog många som väljer det billigaste alternativet eftersom det kan upplevas som en ganska tråkig investering. Men du vinner i längden på att välja med omsorg och kolla runt bland olika leverantörer innan du slår till. Det säger Claes Bergman från
Garageportexperten i Falköping. 

– En viktig sak att tänka på är att porten ska vara gjord för nordisktklimat, så att den tål vårt kalla klimat och inte släpper igenom kyla. Lägg en slant extra på en port som håller länge och uppfyller dina behov. Det kan skilja ganska mycket mellan en budgetvariant och en kvalitativ garageport. Lågprisportarna är ofta sämre isolerade och fungerar även sämre mekaniskt, förklarar Claes.

Dags att byta?
Att ha en gammal tung port kan bli farligt i längden eftersom fjädrarnas funktion försämras successivt. Om du vid byte väljer en budgetvariant kommer du i längden att förlora det man tjänar in på portköp på högre energikostnader i sitt hus.

På Garageportexperten har vi en otroligt stor bredd i vårt utbud och jobbar med alla de största leverantörerna på marknaden så man kan komma till oss och få hjälp och råd, fortsätter Claes.

Annat som är viktigt att tänka på
Välj rätt leverantör! Claes bästa tips är att satsa på en leverantör som är trygg, CE-certifierad och har funnits på marknaden länge, så att de vet vad de håller på med. Han rekommenderar också att leta efter någon med lokal närvaro. Då blir det lättare för dig att få hjälp med service eller reservdelar om det skulle behövas längre fram.

– Väljer man oss som leverantör så sätter vi ihop och fixar allt på plats, har koll på de senaste reglerna och bjuder på allriskförsäkringen så att kunden kan känna sig trygg, säger han.
Innan köp bör man fundera på hur man använder garaget. Behöver man ett isolerat garage längre fram är det lika bra att satsa på en isolerad dörr direkt.

– Man måste också fundera på hur stor bil man ska kunna få in genom porten. Vill man köpa större bil i framtiden så är det också bra att vara redo med en rejälare port direkt, så att man inte behöver köpa en ny port sedan. Besök oss på Bomässan för att prata mer med mig, avslutar Claes.