Flytta in bland palm och oliv


En vinterträdgård och gemensamhetslokal med bastu! Det lockar Bovieran sina blivande kunder med. På Norra Zakrisdal byggs idag Bovierans unika projekt för 55+.

Du träffar Boverian på mässan i monter E11.

Bovieran har på flera platser i landet skapat sitt unika boende med avkopplande miljö för 55+. På Norra Zakrisdal pågår nu byggnation av 54 lägenheter kring en innergård. Lägenheterna byggs som tvåor och treor om 64-87 kvm. De är fördelade på markplan och två våningar i tre hus som kopplats samman kring en gemensam vinterträdgård.

– Varje lägenhet får ljusa ytor och generösa fönster. Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum med ett rymligt sovrum och helkaklat badrum som standard. Varje lägenhet har dessutom en skyddad entré med egen liten uteplats/balkong mot vinterträdgården, förklarar Malin Haag från Bovieran.

Värmland eller franska rivieran – varför välja?
Hela fastigheten som är u-formad täcks av ett glastak som skyddar vinterträdgården. Här har Bovieran valt ut träd och växter av exotisk karaktär. En harmonisk avkopplande miljö skapas som en vinterträdgård, med medelhavsklimat a la Nice på den franska rivieran året om. 

– Många drömmer om att flytta utomlands men hindras av att man ändå vill vara nära familj och vänner. Här har vi skapat en känsla av att vara utomlands samtidigt som man har närheten till allt här hemma. Det kallar vi vardagslyx, säger Malin.

I trädgården placeras en boulebana där man kan utmana varandra i en turnering. Ett gårdshus byggs bland palmerna med lokal för fester och gemensamma middagar såväl som för egen fest. För den långväga gästen finns en gästlägenhet med kök och toalett i huset.

Nästan som ett hotell
En annan del av Bovierans satsning på vardagslyx är deras friskvårdskoncept. Ett rum i huset avsätts som friskvårdslokal med möjlighet att fylla med träningsutrustning. Bostadsrättsföreningen bestämmer. En bastu och relaxavdelning är en självklarhet.

– Kort och gott kan man säga att det kommer finnas något för de flesta, från träningsfantasten till bastubadaren. Nästan som ett hotell. Som du aldrig behöver checka ut från om du inte vill.

Bo i Bovieran

Prisexempel 2 rok, från 1 695 000 kr. 

Månadsavgift 3 487 kr.

Beräknad inflyttning, kvartal 1 2020.

www.bovieran.se kan du läsa vidare om livet bland palmer och olivträd.