Gammalt material i nytt ljus


Vill du ha en lampa som är helt unik? På mässan visar ReLight Design lampor skapade av antikt material och ingen är den andra lik!

Vad sägs om en lampa i form av en gammal tekanna, en kamera eller varför inte en trumpet? Curt Nilsson är antikhandlare i grunden och det var då idén till de unika lamporna växte fram.
– Jag såg många grejer som stod på hyllorna men inte blev sålda och det var vackra med härligt formspråk, så jag började fundera ”vad kan man göra med dom här?”, jo en lampa, säger han.
Detta var för ett par år sedan och idag finns en stor efterfrågan. Alla lamporna är CE-märkta och handgjorda för att låta gammalt samspela med nytt.

lampor

– Alla är udda på sitt sätt, det finns inte två stycken som är lika. Jag har gjort ett par väldigt fina av lampor av kaffepumpor, gamla antikviteter i mässing. Nu håller jag på någonting verkligen udda, en lampa av en liten ångmaskin, berättar Curt.

Han har även använt sig av bland annat fotogendunkar, radioapparater och kameror, vilket blivit mycket populärt.

Vad är det du tycker är roligast med det här?
– Skapandet, att få gamla saker att födas på nytt. Att ge dom nytt liv känns härligt, för det blir i många fall som konstföremål, ett tidsdokument. Samtidigt är det roliga grejer, många som har humor i sig!

 

trumpet