Prata badrumstrender på Bomässan


Badrummet blir ett allt viktigare utrymme i våra bostäder. Det hävdar Michael Magnusson, marknadschef på Bad & Värme i Halmstad, som kommer till Bomässan för att prata badrumstrender och svara på mässbesökarnas frågor.

 – Många spenderar säkert en timme i badrummet varje dag, och då vill man att det ska vara fräscht och snyggt, säger Michael Magnusson. Han har jobbat länge inom branschen, och har sett trender komma och gå. Just nu är ledordet skandinaviskt avskalat, berättar Michael, men han tycker samtidigt att butikens kunder vågar lite mer än man gjorde för bara några år sedan.
 – Det kan handla om att man väljer lite ovanligare dimensioner på kaklet, eller att man använder en färg eller ett mönster som bryter av.

Att välja rätt färg på kaklet, är dock inte det viktigaste beslutet i samband med en badrumsrenovering.
  – Det absolut viktigaste är att anlita rätt hantverkare, och det första man ska säkerställa är att de har alla nödvändiga certifikat, säger Michael Magnusson. Utan certifikat är det nämligen inte säkert att alla försäkringar gäller, och när det är dags att sälja din bostad kan försäljningspriset påverkas negativt.
– Självklart har vi på Bad & Värme alla certifikat man bör ha, men det som gör oss verkligt unika är att vi har alla produkter och alla hantverkare under ett och samma tak, säger Michael Magnusson.

Michael Magnusson, marknadschef på Bad & Värme i Halmstad guidar dig i kakelvalet.

Att VVS-firmor erbjuder totalentreprenad, är visserligen inte ovanligt. Men då anlitas allt som oftast underentreprenörer för att utföra en del arbetsmoment. Det behöver inte innebära några problem, men när problem uppstår kan kunden bli lidande. Risken är att ingen vill ta ansvar när kostnadskalkyler och tidsplanering spricker.
– Hos oss får du alltid ett fast pris och en fast tidsram. Det upplever många som en stor trygghet, säger Michael Magnusson.
– Vi skriver också ett avtal, ett hantverkarformulär, som man hittar via Konsumentverket. Avtalet innebär bland annat att det utgår vite vid förseningar, och att det finns ett fastställt pris för extraarbeten, om sådana skulle bli nödvändiga.