Så skapar du din drömpool


Många drömmer om att ha en egen pool i sin trädgård. Och visst är det fantastiskt att kunna ta sig ett dopp när solen hettar eller när man påtat lite för energiskt i rabatterna. För att inte tala om njutningen av en uppvärmd variant mitt i vintern! Men en pool är även en stor investering, och därför är det viktigt att välja rätt från början. Robert Fridberg från Poolkompaniet i Karlstad ger sina bästa tips.

– Det första man bör tänka på är var man vill placera sin pool. De allra flesta vill gärna ha sol, så då är det förstås viktigt att vara säker på att det är en solig plats man ställer den på. Oftast vill man även gärna slippa insyn, förklarar Robert.

Ett annat beslut att ta gäller själva utseendet på poolen.
Hur stor pool får du plats med och vilken färg på vattnet vill du ha? Eller är det ett 38 gradigt spabad du egentligen är ute efter?

– Till oss kan man komma och kolla på dem i verkligheten och även testbada. Då får man ofta en bättre känsla av vad det är man är ute efter och vad som skulle passa i sin egen trädgård, säger Robert.

För att gräva en pool i trädgården behövs det oftast inte bygglov, men ibland krävs ett marklov från kommunen. Kontakta kommunen för att se vad som gäller för just din tomt.

– Men något av det viktigaste att tänka på är egentligen det som inte syns. Markarbetet är det som avgör hur länge poolen kommer hålla. Sparar man in på den så kommer det straffa sig i längden. Här kan vi hjälpa till med både planering och utförande.

Robert poängterar vikten av att välja noga varifrån man köper sin pool. Det handlar inte bara om att välja det företag som har lägsta pris, utan kolla även upp vad det är för kvalitet på komponenterna. Och kanske viktigaste: får du snabbt hjälp om något skulle krångla? En pool är en stor investering och då är det skönt att ha tryggheten att kunna få hjälp.

– Under våra dryga tolv år i branschen har vi sett många företag komma och gå.
Det finns många lycksökare i branschen och det drabbar tyvärr oftast kunderna som står kvar med en felkonstruerad pool. Om man köper sin pool lokalt kan man även enkelt få hjälp om något skulle hända eller om man behöver köpa in reservdelar.

 

Poolkompaniet finns i Karlstad och har byggt pooler sedan 2006. De säljer spabad, pooler, kemikalier och tillbehör, men kan också erbjuda totalentreprenad. Deras butik hittar du på Säterivägen 8, Våxnäs i Karlstad. På mässan har du även chans att ställa alla poolrelaterade frågor direkt till dem i monter C11.